Në zemër të fjordit Hardanger në Norvegji ndodhet një prej eksperiencave më të jashtëzakonshme gastronomike në botë, restoranti “Iris”, i cili ndodhet brenda një sfere lundruese që noton mbi ujë.
Vizitorët që duan të shijojnë këtë aventurë nisen me varkë elektrike nga qyteti Rosendal dhe udhëtojnë drejt strukturës futuriste të quajtur “Salmon Eye”, një instalacion artistik dhe ekologjik që kombinon teknologjinë me natyrën. Vetë ambienti duket si diçka e ardhur nga e ardhmja, me pamje spektakolare mbi ujërat e kristalta të fjordit.
Çdo pjatë është e frymëzuar nga qëndrueshmëria, natyra dhe ideja e bashkëjetesës së njeriut me detin. Përbërësit vijnë direkt nga ujërat përreth, duke i dhuruar vizitorëve një shije autentike dhe një përvojë të paharrueshme.
Restoranti është bërë një atraksion i vërtetë për turistët dhe dashamirësit e kuzhinës moderne, që kërkojnë të provojnë diçka tërësisht ndryshe, një darkë që noton mbi ujë, në mes të peizazhit mahnitës norvegjez.
Burimi:The Economic Times




